Blog

Home / Marketing  / 3 inzichten uit 1 weekendje weg

Mijn brein uitzetten, dat is moeilijk. Vrij nemen van de zaak is misschien moeilijk, maar het is uiterst belangrijk voor je mentale gezondheid. Daarnaast heeft het ook voordelen voor je creativiteit. Dat werd mij duidelijk in slechts 1 weekendje weg. Ik deel de inzichten die ik ontdekte terwijl ik afstand nam. 

Deze blogpost is een samenvatting van podcastaflevering #10. Luister hier:

Ben jij het type persoon die constant ‘aan’ staat? Hoor je in de omgeving dat je een echte doorzetter bent, iemand die niet loslaat eens je jouw tanden ergens hebt ingezet? Dan is dit voor jou!

Je werk niet kunnen loslaten staat gelijk aan een onjuiste work-life balance. Sinds ik zelfstandige geworden ben is de lijn tussen werk en privé helemaal vervaagd. Avonden achter de computer doorbrengen zijn geen uitzondering maar eerder een gewoonte geworden. Met als resultaat dat mijn vrije tijd volledig opgeslorpt wordt.

Toen ik en weekendje weg ging met vrienden, voelde ik me schuldig. Allemaal tijd die ik niet in het uitbouwen van mijn zaak kon steken. Ik sloot me grotendeels af van Axellerate gedurende 1 weekend. Dat deed zo goed, dat ik naar huis vertrok met 3 nieuwe inzichten. Nu deel ik ze ook met jou.

Inzicht 1: productiever dankzij deadlines & doelen

Met het zicht op vakantie of een deadline zijn we ons opeens veel bewuster van hoe we omgaan met de resterende tijd. Dat zorgt ervoor dat je zo optimaal mogelijk te werk gaan én je gemakkelijk beslist wat dringend is en wat nog even kan wachten.

Conclusie? Ik ben strenger voor mezelf bij het neerschrijven van to-do lijstjes. Nu selecteer ik op basis van mijn doelen wat ik eerst aanpak. Telkens opnieuw stel ik de vraag of de taak het waard is om tijd aan te besteden.

Daarnaast werk ik nu met deadlines en beloningen. Dat geeft een boost in de productiviteit.

Inzicht 2: hack jezelf

Tijdens het weekend lukte het me om elke dag te filmen. Ik maakte dus elke dag content, terwijl me dat thuis niet lukt. Reden? Onbewust had ik mezelf gehackt door:

  • Elke dag presentabel te zijn
  • Een lege geheugenkaart ter beschikking te hebben
  • Ten alle tijden een opgeladen batterij bij de hand

Geen ruimte meer voor excuses dus!

Inzicht 3: leven is de zwarte route

Als activiteit deden we een hoogteparcours. Overmoedig als we waren, kozen we voor de moeilijkste route. Nog geen 2 obstakels later, beklaagde we onze keuze. Toch hebben we doorgezet omwille van deze redenen:

  • Je kunt alleen vooruit, je hebt geen andere optie – aanpassing in mindset
  • Finish in zicht zorgde voor motivatie om door te zetten
  • Overwonnen hordes zorgde voor het gevoel dat je alles aan kunt

Die hele ervaring vond ik een mooie reflectie van het leven. Het is niet gemakkelijk en iedereen worstelt met een horde op het pad. De enige manier is vooruit, want terug kan je toch niet meer.

Overzicht van de inzichten:
  1. Werk met deadlines en doelen om het belang van je taken aan af te toetsen.
  2. Hack jezelf in taken die je blijft uitstellen.
  3. Als je mindset goed zit, kan je veel meer bereiken dan je zelf voor mogelijk hield. 
Uitdaging

Hoe ga jij jezelf vanaf morgen hacken zodat jij sneller en meer vooruitgang boekt in je zaak? 

PS: Wil je graag met me samenwerken maar weet je niet waar te starten? Boek dan een match call in en je krijg antwoorden op je vragen!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.