Blog

Home / Marketing  / Nieuw: Axellerate blog & podcast!

Na lang twijfelen is het eindelijk zover, ik lanceerde op 1 december The Axellerate Podcast. Eerlijk gezegd vond ik dat super spannend. In deze post lees je exact wat je van de podcast kunt verwachten én stel ik mezelf voor zodat je precies weet wie er achter de stem verscholen zit.

Wat je van de podcast kunt verwachten

Eerlijk is eerlijk, ik twijfelde over het maken van de podcast omdat ik zie dat er al zoveel online staat. Toch zijn er een paar dingen waarvan ik overtuigd ben dat ze mijn podcast uniek maken. Het idee groeide uit enkele van mijn frustraties die ik met andere podcasts heb, ondanks dat ik ze super graag beluister.

  1. Te veel reclame, maar weinig inhoud (en zeker die clickbait titels).
  2. Veel gepraat, maar geen duidelijk advies over WAT of HOE ik iets moet doen.
  3. Lange afleveringen waarvan ik de helft vergeten ben wanneer ik het wil toepassen.

Met mijn podcast wil ik jou als ondernemer graag een duwtje in de rug geven door elke aflevering een specifieke uitdaging mee te geven. Je kan het zien als een opdracht, alleen gebruik ik dat woord niet zo graag. Het geeft het gevoel dat je iets aan het doen bent dat niet leuk en zwaar is. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Dus… Ben jij klaar voor de uitdaging(en)?

Deze blogpost is een samenvatting van podcastaflevering #1. Luister hier:

Over Axelle: de serieuze feiten

Ik ben een echte eeuwige student. Maar liefst 6 jaar lang studeerde ik verder na het middelbaar. Dat had ik zelf ook niet verwacht, want ik had een duidelijke tijdlijn in mijn hoofd sinds ik een tiener was: studies aanvatten als interieurarchitect, masterdiploma behalen en meteen starten met mijn eigen zaak. Liep dat even anders…

Ik liet me afschrikken door de hoeveelheid wiskunde in de opleiding architectuur en koos ervoor om met mijn middelbaar diploma in Economie-Moderne Talen verder te gaan in Handelswetenschappen. Die richting was echter niets voor mij, dus schoof ik door naar Bedrijfsmanagement- Marketing, waar ik mijn 1e bachelordiploma behaalde.

Daarna was ik niet meer te stoppen en schreef me in voor een extra jaar in Digital Media Management. Ook dat was niet genoeg, waardoor ik er nog eens een jaar bij deed. Dit keer in de richting International Media and Business Entertainment. Steeds opnieuw koos ik voor de meest creatieve keuzevakken, zodat ik mijn creativiteit kwijt kon. Fotografie, grafisch design, copywriting, … Mijn innerlijke kinderdroom voelde gevoed. En daarna was het echt wel tijd om me in het werkleven te storten, met Axellerate als gevolg.

Over Axelle: de fun facts

Ik zie mezelf echt als een dierenliefhebber. Mijn hond Ruby heeft mijn hart volledig ingepalmd en daardoor verwen ik haar ongelooflijk hard. Die puppy-ogen kan ik dan ook niets ontzeggen. Als je me volgt op social media heb je haar misschien al eens zien passeren. Het is een border collie, zo eentje die je meestal in het gezelschap ziet van schapen. Misschien werd mijn liefde voor dit ras ooit gevoed door het kijken van de film ‘Babe’, over het biggetje. In die film ontfermd een border collie zich over Babe alsof het haar eigen kindje is. Klein detail: Ruby is wel een rosse versie!

Verder ben ik een enthousiaste thuisbakker met een passie voor chocolade. Toen mijn papa overleed (toen was ik 16 jaar oud) werd ik geobsedeerd door bakken. In mijn kindertijd deed ik dit al met mijn mama, maar het werd pas een echte uitlaatklep toen mijn leven totaal op zijn kop stond. De passie werd zo groot dat ik me wou inschrijven voor een opleiding als bakker. Doordat de plekken gelimiteerd waren en ik net naast een plekje greep, schakelde ik over naar een opleiding tot chocolatier. En dat heb ik me geen seconde beklaagd. 3 jaar lang maakte ik wekelijks chocoladeproducten gaande van pralines tot chocolade figuren. Ik ontving mijn diploma en ben ervan overtuigd dat er ooit nog een Axellerate Chocoladewinkeltje zal komen (alleen nog niet nu).

Andere perks:

  • Ik hou echt niet van kousen – die zitten ALTIJD ongemakkelijk. Blijkt een terugkomend dingetje te zijn voor mensen die hoogsensitief zijn.
  • Ik ken de teksten van de meest uiteenlopende selectie muziek. Aan meezingen kan ik niet weerstaan.
  • Boeken hebben altijd deel uitgemaakt van mijn leven. Lezen vond ik als tiener zelf zo leuk dat ik in een boekenclub zat. Mijn voorkeur gaat uit naar historische fictie en dan nog specifieker WOII.
  • Als kind wilde ik schrijfster worden en typte kortverhalen op de computer. Daarna begon ik met een bloggen en vloggen.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.