Blog

Home / Content  / Snel meer content maken doe je zo!

Elke dag opnieuw dezelfde vraag: wat ga ik vandaag weer op die social media kanalen zetten? Daarna volgen de bezwaren; mijn leven, ik heb niet het juiste materiaal, ik zie er vandaag niet zo goed uit, … Onlangs vond ik dé manier om snel meer content ter beschikking te hebben en ik deel je mijn geheim!

Deze blogpost is een samenvatting van podcastaflevering #17. Luister hier:

We leggen onszelf graag veel druk op en hebben hoge verwachtingen. De perfecte foto op Instagram, mailtjes binnen 24u beantwoord, klanten de beste service bieden, … Social media is er vaak te veel aan. Je hebt geen inspiratie, niet het materiaal, niet de technische kennis, niet de tijd, … Allemaal obstakels waar ik zelf ook af en toe nog tegenaan bots. En dan hack ik mezelf. Hoe ik dat doe? Dat leg ik je meteen uit! 

Consistent online aanwezig zijn

Consistent online aanwezig zijn is een echte uitdaging voor elke ondernemer. Soms komt het niet goed uit en opeens ben je 2 weken van de radar verdwenen. Niet goed natuurlijk! Dus moet er een manier zijn om dat op een laagdrempelige manier te veranderen. 

Batchen is hiervoor een mogelijke oplossing. Hierbij bundel je gelijkaardige taken om tijd te besparen. Alleen betekent dat bv. op vlak van content nog steeds dat je momenten moet inplannen om ideeën neer te schrijven, creatie te doen, … Wat is er mogelijk op die momenten wanneer je dreigt te verdwijnen van social media?

Filmen, filmen, filmen!

De oplossing is als volgt: film stukken van je dag waarop je aan het werk bent. Klinkt misschien niet inspirerend, maar eens je het in een timelapse gegoten hebt – dat is een filmpje van enkele seconden – heb je meteen content. Het kost geen tijd om de opname te maken want je hoeft enkel je gsm klaar te zetten en op record te duwen. Achteraf kan je in enkele klikken een filmpje online zetten.

Voorbeelden:

  • Webshop: film jezelf bij het inpakken van verzendingen of wanneer je leveringen opent
  • Service: film jezelf wanneer je coacht of intakegesprekken doet

De filmpjes zorgen ervoor dat je meteen iets hebt om over te praten. Je geeft een inkijkje in je dag en later kan je ze nog hergebruiken, bijvoorbeeld met een inspirerende tekst erover of wanneer je iets wilt promoten. 

Uitdaging voor jou

Film een stukje van je dag en post het op een van je online kanalen.

Luister naar de volledige aflevering via:

PS: Wil je graag met me samenwerken maar weet je niet waar te starten? Boek dan een kennismakingsgesprek in en je ontdek hoe we jouw groei boosten!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.