Blog

Home / Marketing  / Falen om succes te boeken

Failure is not the opposite of success, it’s part of success. In het verleden zou een verkoudheid voor mij reden genoeg zijn om een podcastaflevering te schrappen want het heeft effect op de audio. Toch zet ik door omdat ik mijn belofte wil nakomen en deel ik waarom falen zo belangrijk is om vooruitgang te boeken. 

Deze blogpost is een samenvatting van podcastaflevering #13. Luister hier:

Op het moment van de opname van de podcastaflevering had ik een verkoudheid. Dat heeft natuurlijk meteen impact op de audio. Tot enkele maanden geleden was dat voor mij reden genoeg om de opname te cancellen. Mocht ik de optie gehad hebben om de opname te verzetten, dan had ik dat waarschijnlijk wel gedaan. Vroeger zou ik het gevoel gehad hebben gefaald te zijn. De planning kon beter zodat ik me kon voorzien op situaties zoals een verkoudheid.

Mindset is key

Nu merk ik een enorme verandering in mindset. Al een tijdje twijfelde ik rond het starten van een podcast. Ik besefte dat het een leercurve ging zijn want ik had geen idee hoe ik moest starten. Het plan om in december ineens te starten met 24 dagen lang elke dag een aflevering kwam redelijk last-minute. Resultaat: 100% knallen.

Deze aflevering gaat over het gevoel van falen en ironisch genoeg zat ik in een situatie waarover ik vroeger eindeloos gepiekerd had. Mindset is dus key.

Net door te falen, leer je dingen in de toekomst anders aan te pakken. Mocht alles met de podcast vlot verlopen zijn, dan had ik het volgende keer niet anders gedaan. Doordat er dingen niet lopen zoals gepland, kan je blijven optimaliseren en blijven groeien!

Perfectionisme hield me heel erg tegen in het verleden. Ideeën bleven vaak in mijn notities staan en ze bleven zeker verstopt voor de buitenwereld. Op die manier weet je niet wat ze hadden kunnen brengen, noch het falen, noch het succes.

Falen is leren

Wist je dat momenten waarop je faalt de beste leermomenten zijn?

Voorbeeld: Zelf was ik een echte streber. Die ene wiskundetest waarop ik zwaar buisde is me altijd bijgebleven. Tijdens de middagpauze zat ik samen met de leerkracht om te kijken hoe ik de oefening(en) wel had moeten oplossen.

Enkele weken later stond het examen wiskunde voor de deur. Tijdens het studeren had ik de oefening van de test opnieuw gemaakt tot ik het kon. Resultaat? Het examen had een gelijkaardige vraag en ik loste ze op alsof ze mijn naam vroegen neer te schrijven. Triomf voor mij, terwijl de andere leerlingen zaten te sukkelen.

Ik ben er zeker van dat er bij jou ook een moment in je leven was waarop je jezelf enorm gefaald hebt gevoeld. Misschien is dat zelfs op dit moment het geval. Weet dat dat dit HET moment is om van te leren. Dat je van hieruit kunt groeien. 

Uitdaging

Wanneer faalde je voor het laatst en wat heb je daaruit geleerd?

Wat ben je aan het uitstellen omdat je bang bent om te falen? Waarom zou je het niet gewoon doen? 

Luister naar de volledige aflevering via:

PS: Wil je graag met me samenwerken maar weet je niet waar te starten? Boek dan een kennismakingsgesprek in en je ontdek hoe we jouw groei boosten!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.