Blog

Home / Marketing  / Wanneer het ondernemen zwaar voelt

Soms is het ondernemen zwaar en eenzaam. Niet iedereen in je omgeving zal dat begrijpen, zeker als zij geen ondernemer zijn. Je kan zo hard je best doen en toch weinig resultaat behalen. Heb jij op dit moment het gevoel dat iedereen rondom je het super goed doet terwijl je zelf maar wat blijft aanmodderen? Lees dan snel verder!

Deze blogpost is een samenvatting van podcastaflevering #6. Luister hier:

Op sommige momenten voelt het allemaal (even) te zwaar en te veel. Toen ik onlangs op de zoveelste muur botste, zakte de moed me in de schoenen. Rondom mij leek het alsof iedereen het helemaal voor elkaar heeft. Mooie posts op social media, masterclasses die als paddestoelen uit de grond schieten, speciale acties,… En ik leek er achteraan te huppelen.

Mijn brein liet me in de steek bij het uitwerken van nieuwe plannen. I hit a wall – zoals ze dat in het Engels zeggen. En eerlijk? Ik was het beu. Met een klein hartje vertelde ik mijn coach dat ik even niet meer zag hoe ik nu verder moest. Meteen stelde ze me gerust want “dat is een gevoel dat iedere ondernemer herkent”. Er viel een last van mijn schouders, wetende dat ik niet alleen was.

Mogelijks heb je in je omgeving niet veel steun, of doen ze hard hun best maar weten ze niet hoe ze je kunnen helpen. Ook heel herkenbaar! Zeker wanneer je geen ondernemers in je familie of vriendengroep hebt. Het is voor hen moeilijk in te beelden hoe hard je moet knokken en hoe frustrerend het is wanneer je alle stappen gevolgd hebt maar het resultaat niet is zoals je hoopte.

Uit dat gevoel geraken

Deze 3 tips helpen mij wanneer het even zwaar is:

  • Focus niet op wat NIET lukt, maar wat je nu WEL kan doen.
  • Overwinningen kunnen groot, maar ook klein zijn. Dus sta stil bij de weg die je al hebt afgelegd. 
  • Bescherm jezelf voor negatieve gevoelens en focus op jezelf.
Uitdaging voor jou:

De uitdaging van vandaag bestaat uit 3 vragen:

  1. Waar stond je 1 jaar geleden?
  2. Welke evolutie heb je sindsdien doorgemaakt?
  3. Wat kan je doen om verder te groeien?

Luister naar de volledige aflevering via:

PS: Wil je graag met me samenwerken maar weet je niet waar te starten? Boek dan een kennismakingsgesprek in en je ontdek hoe we jouw groei boosten!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.